A legbiztonságosabb családi autók

Autók választásnál, kiváltképp, ha a család számára választunk gépjárművet, a biztonság kiemelt szerepet kap. Igyekszünk úgy választani, hogy a lehető legnagyobb kényelem és kiegészítők mellett mindenképpen helyet kapjanak biztonságunkat szolgáló alapfelszereltség és extrák is.

A biztonság kategóriájában szerencsére számos modell elérhető már, mely a belső védelmi rendszereken túl az utas-, gyermek-, és gyalogosvédelmi teszteken is kiemelkedően teljesítenek.

Mercedes-Benz a csúcson

Egy amerikai összehasonlító oldal, a Confused.com felmérése alapján a tavalyi évben a Mercedes Benz A osztály (2018) lett a legbiztonságosabb családi autó kategória nyertese. Ennek oka, hogy az A osztályos Mercedes a törésteszteken a legjobb eredményeket érte el. A gyerekek testi épsége szempontjából a legbiztonságosabb autó lett.

A felmérés szerint a második legbiztonságosabb gépjármű is a Mercedes-Benztől került ki. A C osztályos családi autók tekintetében fordult elő a legkevesebbszer, hogy vissza kényszerült volna hívni a gyártó az autót valamilyen oknál fogva. 

A legbiztonságosabb családi autók

Az A osztályos Mercedes az oldal 10 pontos indexéből 8.15 pontot ért el, a C kategória 8.10-et. Ezt követi a listában 6 ponttal a Seat Leon és a Honda Civic szorosan egymás mellett küzdve a harmadik helyezésért.

Több biztonságos modell létezik

A biztonságos családi autók kiválasztásakor fontos szempont, hogy a törésteszteken jól teljesítsen az adott gépjármű, és kevés legyen a meghibásodásainak száma. A legjobb, ha minél fiatalabb autót választunk ilyenkor, hiszen minél idősebb egy kocsi, annál több probléma jöhet elő rajta az idők folyamán. 

A Volvo V40 egy nagyon biztonságos családi autó, melyben számos – kényelmet és biztonságot adó – extra is helyet kapott. Például akadályfelismerő tempomat, kerékpáros- és gyalogosérzékelő, önvezérlő vészfékező, illetve sávváltás segítő és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

Biztonságos családi gépjármű a Mazda 3, mely az elölről és az oldalról érkező ütközéses teszteken maximális pontszámot ért el. A könnyű vezetési élményt nyújtó autóba i-ACTIVSENSE technológia került beépítésre, mely számos olyan funkciót tartalmaz, ami megvédi utasait az esetleges balesetektől és segíti a vezetőt az előforduló kockázatok felismerésében.

A Skoda Octavia kedvelt családi autó, melyhez párosul, hogy rendkívül biztonságos is. A gyermekbiztonsági és gyalogosvédelmi teszteken jól teljesítő kocsi számos légzsákkal rendelkezik, vészfékasszitense. Emellett első és hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetője pedig szintén nagyon jó eredményeket ért el a teszteken.

Az Év Magyar Autója versenyen a tavalyi évben a Volkswagen Golf Variant lett a családi autók kategóriájának első helyezettje. Kombi lévén tágas belső térrel rendelkezik, és kényelmes benne az utazás. A Golf Car2X funkciója lehetővé teszi, hogy a sofőr az útviszonyokról, az esetleges kockázatokról és közlekedési veszélyekről időben tájékozódjon, és vészhelyzet esetén be is tud avatkozni az eseményekbe, így elkerülhető a nagyobb baleset általa. 

Ajánlott cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.

Tudnivalók a JóAutók Garanciáról

Ezért ne hagyd ki a

-t

Ezért ne hagyd ki a

-t

JóAutók Bázis Garanciával védve vagy a legfájdalmasabb meghibásodások ellen:
  • motorra, váltóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 300.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 30.000 Ft-os önrésszel
JóAutók Bázis+ Garanciával még magasabb szinten véded autódat:
  • motorra, váltóra, turbóra 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként bruttó 450.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, önrész nélkül

A JóAutók Prémium Garancia a gyári garanciás új autókéval közel egyenértékű védelmet biztosít autód számára:

  • minden fixen beépített, nem kopó-forgó mechanikus, elektromos, elektronikus, pneumatikus és hidraulikus szerkezeti elemre 12 hónap / 20.000 km garancia
  • a futamidő alatt korlátlan számú alkalommal, alkalmanként maximum bruttó 1.000.000 forintig javíthatsz
  • gyári, vagy gyárival azonos szintű alkatrészekkel, gyári szakértelemmel, 50.000 Ft-os önrésszel
Ne vegyél használt autót JóAutók Garancia nélkül!
“Mikor érdemes a Garanciát preferálni a Szavatossággal szemben?” és hasonló érdekes kérdesek a GYIK-ban: